Tenacious D in The Pick of Destiny (2006)

"You have the staff, we have the key
You are the Devil then We are 'D' ! "

2006 yılının önde gelen müzikal komedilerinden, rock severler için eğlenceli, çekilebilir bir 93 dakika. Jack Black adlı cıvık insan evladının Kyle Gass'ı da yoldan çıkarmasıyla müzik grubuna kadar gitmiş bir proje bu efenim. Rock tarzı müzik seviyorsanız bile sıkıyor film, öyle ahım şahım da gülmüyoruz hani. Ama Introda bir adam var ki -Ronnie James Dio- tüm filmi izleyesi geliyor insanın. 70 yaşında insanların sesleri bozulmalı. Böyle bug'lar kabul eylemiyoruz, kıskanıyor saygıyla eğiliyoruz.

Senaryoya gelince, özgün sayılabilecek buna rağmen bir dünya klişeyi de içinde barındıran bir senaryo izliyoruz. Zaten senaryo ya da ilerleyiş umrumuzda değil, vakit geçirmek için izlenmiyorsa zaten pek bir amacı yok filmin. Öyle rock & roll tarihi beklemeyin, sadece izleyip azcık gülüp azcık liriklere takılın. Filmi çekenler de bunlar üzerine yoğunlaşmış ki asla bir a headbanger's journey izlemiyoruz 93 dakika boyunca.

Son karşılaşma, otomatik portakalla geçilen dalga, özellikle introdaki lirikler beni benden alan parçalarıydı filmin. Olmuş diyoruz, olmamış diyenlere laf etmiyoruz.

"Ay em devıl ay layk METIL!"


Soundtrackten dinlediğim en iyi rifflerden birini barındıran şarkıyı da paylaşmadan edemiciim. Sert kalmayın, olmaya da çalışmayın.

3 kendini bilmez laf yetiştirmiş:

  EKhan

2 Ekim 2009 20:07

yeşil-yeşil-kırmızı-sarı-kırmızı-kırmızı-sarı-yeşil-yeşil-kırmızı-sarı-kırmızı-yeşil-yeşil-kırmızı-sarı-kırmızı-kırmızı-sarı-kırmızı-sarı-mavi-sarı-sarı-sarı-mavi
(Gitar Hiro Rulz):D

  Sercan

2 Ekim 2009 20:33

PIOUERQWYETUIOYWERUIOTYUIOWERT

ekrana bakmadan çalabiliyorum artık ben de:D

  eLeman_666

5 Ekim 2009 14:01

Albümü (müzik) edinin, sözlerini dikkate alarak dinleyin. Eğlendirir, müzikal anlamda da boş değil şarkılar.