Twilight - Alacakaranlık (2008)

Filmi izlememin hemen ardından daha bir anlamlı gelen Berk'in makalesini aynen aktaracağım. Lakin Kristen Steward a uzanan diller lal olur demeden edemiciim. Ayrıca fena film sayılmazdı da. Böyle aptal aptal güldük "ulan bunlar bizim başımıza neden gelmez" diye. Yok yanlış anlaşılmasın vampir falan beni bozar, sadece sevmek sevilmek istiyorum lan :'( (espri yaptım yavşamayın- osurdum yaklaşmayın hayır!)

Düzenli bi eleştiri gelmicek burdan bunu baştan belirtiym. Uzun zamandır bi filmde bu kadar gülmemişti ve hiç rahat rahat kopmak için artık ara versinler dememişti bu bünye..

3-5 yıl aynı kasabada aynı yaşta yaşayıp kimine göre "beyaz peynir" kimine göre de "gay şarkıcı" veya "bez bebek'teki şoker" -adı şokermiş bunu erenustan öğrendim deşifremi de ederim- gibi ortalıkta dolanan tiplere birinin bile çıkıp bu ne hal betin benzin atmış diye sormaması, esas kızımızın değme pornoculara taş çıkarcak şekilde herhangi bi canlıyla herhangi bi anda göz göze geldiği her anda alt dudağını ısırması, oğlanın her fırsatta kızı sırtına atıp dağa kaldırması, ama yemeyip yanında yatması filmdeki önemli noktalar olarak gösterilebilir. Ki gayet de eğlendik bunlar sayesinde ve tabiy ikili diyaloglarla.
Tamam kitap güzeldir de, ne oğlan yakışıklı ne de kız güzel be kardeşim. Harry Potter'daki haliyle erimediğin adamın bu bön, şoker haliyle nası reklamını yapıyosun.. O kızın rolünü de alexis bledel'e verelerdi o vakit dünya daha güzel bi yer olurdu. Filmin "taş"ı ödülünü Alice Cullen'a veriyorum. Ve Edward Cullen'ı her şeye rağmen takdir etmeme sebep olan bir tespitime geçiyorum.
Deney konumuz Acılı Triple Whopper Cheese, menü de değil bak sadece hamburgeri ele alıyorum. Şimdi bu hamburger soğumayacak, bedava olcak ve sen yıllardır hamburgere tövbeli olcaksın... Sırtıma alıp dağları gezdirmeyi, gülşen bubikoğlu tarık akan gibi çimlere uzanmayı, geceleri onu uykusunda(!) seyretmeyi geçtim, öpüp koklayıp yanında yatmak nedir lan! 45 dakkadan fazla dayanabilseydim ben şu an 80 kilo olmazdım. Ve o hamburgeri öle ılgazla falan da tanıştırmazdım yani. Bu noktada da gerçekçiliği kaybetmek -vampiri kurt adamı severiz inanırız .P- ve iradeye hayran bırakmak arasında bi ikileme sürüklemekte filmimiz. Ama izlerken geçen zaman güzel, eğlenceli, özetle tavsiye ederim ama o değil de sercan bi ara aynalı yapalım, acıktım lan hamburger diye diye...

2 kendini bilmez laf yetiştirmiş:

  Sercan

27 Haziran 2009 09:37

+rep to berk

  Sercan

27 Haziran 2009 09:38

gg ff bb