Cyric


"Denilir ki, Tymora ve Beshaba dünyada doğan her bir ruha egemen olmak için birbirleriyle bahse tutuşurmuş. Şans Hanımı gümüş parasını havaya fırlatır ve Talihsizlik Bakiresi yazı mı tura mı geleceğini tahmin eder. Beshaba yanlış tahminde bulunursa, Tymora mutlu ruhu yaşamının geri kalanı boyunca şansa boğar. Talihsizlik Bakiresinin bu yarışmaları nadiren kaybettiği de söylenir.

Tarih boyunca onların bu zalimce oyunundan tek bir kişi kaçabilmiştir- Zhentil Kalesinden Cyric... Yeni doğan ruhu tanrıçaların önünde dururken, Tymora'nın gümüş parasına ışık tutarak onların kendi varlığını görememelerini sağladı. İlahlar paranın düştüğünü asla görmediler ve Cyric'in kaderi üzerine girdikleri bahsi asla sonuca bağlayamadılar. Böylece o dünyada, Kendi eliyle şekillendirebileceği yazgıdan gayrı hiçbir kaderi olmadan doğdu..."

Acının estetiğini kurgulayan, karanlığa ve kötülüğe övgü niteliğindeki, unutulmuş diyarlar tanrılarından biridir Cyric. Katillerin Hamisi, Yalanlar Prensi, Ölüler Lordu Cyric.

Eğilmek düşer.

1 kendini bilmez laf yetiştirmiş:

  in nomine mami

15 Haziran 2009 21:24

Oh Yeah!