In Bruges (2008)




"It is like being in a fairytale"

2008 de gözden kaçan, bilmediğimiz ne kadar iyi filmi varmış lan!

Öncelikle şunu söylemek isterim ki bu filmin konusunu yazarak filmi basitleştirmeyeceğim. Aktarmak istediklerim iki diyalogların kusursuzluğu, çok üstünde durulmasa da işlenen bazı olguların çok üst düzeyde etkileyici anlatılması (bkz: aşk), insan hayatı, intihar, pişmanlık... Bir çok şey anlayor aslında film. İrlanda ingilizcesiyle güldürüp, vurucu sahneleriyle göz yaşartıyor.

Ayrıca uzun bir sürenin ardından ilk defa bir filmin sountrack'ine hayran kaldım, filmin etkileyiciliğine katkı yapan bir şey de bu aslında. Tabii ki de atmosferi unutmamak lazım. Bruge Bruge olalı bu kadar güzel aktarılmamıştır sanırım.

Filmi tek kelime ile tanımlamak zor ama Karamizah'ı seçmişler, iyi de yapmışlar. İroni her yerinde filmin. Aslında biraz Crush, biraz Snatch, biraz Leon film..

Colin Farell in oyunculuğuna da değinmeden olmaz tabi. Guiza bakışıyla Küçük Emrah'ı anımsatsa da uzun zamandır izlediğim en iyi oyunculuk bu idi sanırım (kısa bir ara Malcom McDowell:). Hele parkta oturup hayata küsmüş çocuk tripleri.. OFFF!

Filmin taş hatunu ödülünü de tabii ki Clémence Poésy' e veriyoruz. Çok Tatlıydı Lan!

Sonuç olarak tek kelimeyle muhteşem bir film. oyunculuklar, müzikler, atmosfer, senaryo, işleyiş...

"Şiir Gibi Film"

Puan: 8.7/10

1 kendini bilmez laf yetiştirmiş:

  Berkay

22 Nisan 2009 02:09

bu filme 8.7 mi verdin la

ben izleyememiştm sanırm hepsini bruge'a geçtiklerinde bırakmıştım sanırm ki başı oluo o da filmin bilmiorm neden izlemedim nie buraya yazıosam şimdi bunu dunno :D

take care